Blog

6 redenen om te stoppen met Excel

Niets is zo vervelend als tijd verspillen, want in de huidige uitdagende zakelijke omgeving is tijd misschien wel je belangrijkste bezit. Waarom worden er dan nog steeds zoveel handelingen uitgevoerd worden in Excel terwijl die vele malen gemakkelijker uit te voeren of zelfs helemaal te automatiseren zijn met behulp van software. Aangezien wij jou werk graag makkelijker maken hebben wij hieronder 6 redenen uiteengezet waarom het een goed idee is om te stoppen met de spreadsheets van Excel.

 

1* Het is foutgevoelig.

Doordat de spreadsheets enorm veel inhoud bevatten, sluipen er al snel fouten in de content. Dit is ook geen grote verrassing doordat het lastig te controleren is wanneer en door wie er wat is aangepast. Als er eenmaal een fout insluipt, heeft dit daarna al snel grote gevolgen voor zowel je bedrijfsresultaat als de analyses.

 

2* Goedkoop is duurkoop.

Het is vaak erg aantrekkelijk om processen in eigen beheer uit te voeren en niet te automatiseren in verband met de kosten die dit met zich meebrengt. Helaas wordt de tijdsinvestering die het handmatig uitvoeren van processen met zich meebrengt niet meegenomen in de calculatie. Zo wordt goedkoop al snel duurkoop aangezien de te investeren tijd veel duurder is dan de kosten voor het abonnement.

 

3* Vaak zijn er meerdere sheets nodig aangezien er geen standaard formaat is voor alle processen.

Helaas red je het vaak niet met maar één spreadsheet. Je hebt namelijk ook nog allemaal gegevens in andere sheets, folders, documenten of systemen. Deze werken allemaal niet met elkaar samen en zorgen voor een enorme hoeveelheid aan meer werk.

 

4* Je bent het wiel opnieuw aan het uitvinden.

Je werkt natuurlijk graag op een manier die je gewend bent. Maar het kan zo maar zijn dat door het werken met spreadsheets je het wiel opnieuw aan het uitvinden bent. Je mist op deze manier de ervaringen van systemen die jarenlang en speciaal zijn ontwikkeld op de ervaringen van gebruikers. Als jij groei of kostenbesparing als doel hebt is het een slimme manier om gebruik te maken van deze ervaring en de processen zodanig te verbeteren.

 

5* Excel praat maar één kant op.

Excel is handig om grote hoeveelheden data in op te slaan maar helaas wat minder om ook met deze data acties te automatiseren. Er worden namelijk geen handeling uitgevoerd aan de hand van de data. Een mail versturen aan de hand van een actie zal altijd handmatig moeten gebeuren, wat weer extra tijd kost en foutgevoelig is. Dus als jij niet alleen wilt invoeren, maar ook wilt communiceren is het vaak een juiste keuze om Excel achter je te laten.

 

6* Het is lastig te beheren of te bekijken op een mobile device.

De spreadsheets in Excel zijn het best te gebruiken op een laptop of dekstop computer. Echter wordt het steeds belangrijker om ook on-the-go toegang te hebben tot al je data. De mobiele ervaring van spreadsheets zijn echter nogal achtergebleven naast de ervaring die mobiele websites/applicaties kunnen bieden, deze hebben namelijk veel meer mogelijkheden in hoe ze de data visualiseren op een kleiner scherm.

 

 

Gebruik jij op het moment nog Excel voor je processen

Het is natuurlijk helemaal niet erg om te beginnen in Excel en daarna door te groeien naar een speciaal ontworpen systeem voor je bedrijfsprocessen. Begin jij op dat kantelpunt te komen en wil jij kan groeien door Excel achter je te laten, neem dan contact op voor een vrijblijvende demo. Dan kun jij zelf ervaren hoe veel slimmer en productiever je te werk kunt gaan door te automatiseren.

Datum: 12-09-2016 Door: Joris

Terug

Probeer nu